Gegevensbescherming

Algemene Verordening Gegevensbescherming

Per 24 mei 2018 treedt de General Data Protection Regulation (GDPR) in; een nieuwe Europese privacy wetgeving die de wet Bescherming persoonsgegevens vervangt.
Deze nieuwe wetgeving heet AVG (Algemene verordening gegevensbescherming) waar alle bedrijven en ZZP-ers aan moeten voldoen.

Voor de deelnemers van lessen en workshops betekent dat het volgende:

De persoonsgegevens die ik noteer en zijn opgeslagen zijn bedoeld voor de communicatie tussen deelnemers en mij. Deze persoonsgegevens blijven in mijn beheer en worden niet aan anderen uitgewisseld. Wanneer jij wenst dat ik jou persoonsgegevens verwijder, zal ik dit per direct doen. Persoonlijke aantekeningen van deelnemers door mij worden niet gemaakt. Soms worden er foto’s gemaakt tijdens een les of workshop. Als je hier bezwaar tegen hebt, kun je dit voor die tijd aangeven. Wanneer ik een foto wil publiceren op internet zal ik eerst jouw toestemming vragen. Dus er wordt niets zonder toestemming zichtbaar gemaakt voor anderen.

Bij coaching gaat het als volgt:

Voor de factuur heb ik jou persoonsgegevens nodig. Ik vraag je niet naar je burgerservicenummer. Voor de belastingdienst is het nodig de facturen 7 jaar te bewaren. Ik maak geen aantekeningen van de sessies. Ik werk aan hetgeen dat zich op dat moment aandient en geef jou op dat moment verbaal mee wat nodig is. Het heeft geen toegevoegde waarde voor mij om hier aantekeningen van te maken.

Nieuwsbrieven en e-mailverkeer:

Wanneer je jouw e-mailadres aan mij hebt doorgegeven ontvang je 3 a 4 x per jaar een Nieuwsbrief van mij.  Mocht je deze niet meer willen ontvangen dan kun je dit aangeven via een reply. Dat staat ook vermeldt in de nieuwsbrief.  E-mails van Yogabron bewaar ik per jaar in het archief.  De reden daarvoor is dat ik zorgvuldig kan zijn in de communicatie met mijn klanten.

 

Mocht je hierover nog vragen of opmerkingen hebben, neem dan gerust contact met mij op; telefoon 0638157026 of lisethe@yogabron.nl